10/08

Újra elstartolt az Algeco ae nemzetközi versenye

Idén ismét megrendezésre kerül az Algeco szervezésében az Architecture Élémentaire (ae) nemzetközi verseny az építészek és tervezők magas színvonalú megmérettetése. Két éve volt az első lehetőség, hogy magyarországi résztvevők/csapatok is képviseltethették magukat, idén pedig ismét adott a lehetőség, hogy hazai hallgatók, nemrég végzett szakemberek mutassák meg egyedi ötleteiket a nemzetközi zsűri előtt.

Az idei év témája „Giving a human touch to SOCIAL HOUSING AREAS”, mellyel a pályázat kiírói a hátrányos helyzetű városnegyedekbe kívánnak jobb életkörülményeket teremteni, olyan közösségi platformokat létrehozva, melyek ezeket a részeket életteli terekké alakítják.

A pályázatra nem csak azért éri meg jelentkezni, mert nemzetközi lehetőségeket rejt magában, de igazán kimagasló díjazásban is részesítik a nyerteseket, a verseny szervezői:

    1. hely, 6000 eurós díj és egy párizsi szakmai gyakorlat lehetősége
    2. hely, 5000 eurós díj
    3. hely, 3000 eurós díj
      Magyar különdíj: 500.000 Ft

A dobogós helyezéseken kívül az első 20 legjobb projekt munkát publikálják majd a “Architecture(s) Elémentaire(s)” kiadványban, illetve a verseny záróünnepségén is prezentálásra kerülnek, így a pályázat kiváló lehetőség nyújt az építészeti, tervezői szakmában való nemzetközi bemutatkozásra.

Az előző nemzetközi megmérettetés alkalmával több, mint 80 pályamű érkezett be a világ több tájáról, melyből a legjobb 20 csapat közé egy magyar tervezői páros is bekerült (Hegyi Anett és Farkas Ádám), akiknek munkáját bemutatták az “Architecture(s) Elémentaire(s)” 6. kiadványában.

Idén a magyar Algeconak köszönhetően egy különdíj is kiosztásra kerül, melyet kizárólag a magyar jelentkezők közül választanak ki, ahol az építészeti (kinézeti) egyediséget és értéket pontozzák.  

A versenyről további információkat itt olvashatnak. https://algeco.hu/palyazat/

A jelentkezés elindult, reméljük minél több magyar jelentkező/csapat képviselteti magát!