architecture
élémentaire
Pályázat.

(S) – ARCHITECTURE(S) ÉLÉMENTAIRE(S) AZ ÉPÍTÉSZEK ÉS TERVEZK VERSENYE

Az ALGECO Kft. idén pályázatot hirdet a jövő építészeinek,

„Giving a human touch to SOCIAL HOUSING AREAS” néven.

7. alkalommal hirdetik meg az ALGECO szervezésében az AÉ(s) – Architecture(s) élémentaire(s) versenyt, amely 2002 óta kétévente kerül megrendezésre Franciaországban. A verseny célja, hogy feltárja a jövőt építészeti szemszögből, innovatív ötletekkel, a zsűri által előre meghatározott témában.

Az AÉ(s) által építész-, belső építész-, iparművész- és tervező hallgatók valamint fiatal diplomások számára nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek egy építészeti és architektúra versenyen, ahol megvalósíthatják innovatív elképzeléseiket, megmutathatják korszakalkotó ötleteiket a Franciaországban híres ALGECO zsűrije előtt.

Az ALGECO Kft.-nek köszönhetően, 2017-ben óta lehetőség nyílt arra, hogy Magyarország is képviseltesse magát ezen a megmérettetésen.
A versenyen való részvétel nem csak arra ad kimagasló lehetőséget a pályázónak, hogy összemérje tudását nemzetközi szinten, hanem a győztes projekt megálmodói egy nagy értékű szakmai gyakorlaton is részt vehetnek,amely akár nemzetközi karriert is jelenthet.

PÁLYÁZZ ÉS LÉGY TE A JÖVŐ ÉPÍTÉSZE, TERVEZŐJE!

 
Regisztrációval és pályázattal kapcsolatos kérdésekben,
az alábbi elérhetőségen segítünk:

Pozsik Sándor – Algeco Kft.
 
+36 30 557 3525
sandor.pozsik@algeco.com

PÁLYÁZAT KIÍRÁSA

(s) – „Giving a human touch to SOCIAL HOUSING AREAS” versenyének témája:

Egy humánusabb megoldás a szociális lakókörnyezetekben” – Jó hely, ha az emberek jól tervezik

A versenyre építészmérnök és a belsőépítész hallgatók (mesterképzés / 5. év), továbbá fiatal építészek jelentkezését várjuk, akik a regisztráció napján nem töltötték be 30. életévüket. A résztvevők egyedileg vagy csoportosan is regisztrálhatnak (maximum 4 fő). Csoport esetén elegendő, ha a csoportban 1 fő mesterképzéses / ötöd éves hallgató.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE: 2020. JANUÁR 4.

DÍJAK:  

1. hely, 6000 Euro és egy szakmai gyakorlat lehetősége Párizsban
2. hely, 5000 eurós díj
3. hely, 3000 eurós díj

Magyar különdíj: 500.000 Ft, mely díjat a magyar beadott pályamunkák közül választjuk ki, ahol az építészeti (kinézeti) egyediséget és értéket díjazzuk.

A 20 legjobb projekt publikálva lesz a “Architecture(s) Elémentaire(s)” kiadványban, illetve bemutatásra kerül a verseny díjkiosztó ünnepségén.

Bővebb tájékoztatás a pályázati kiírásban olvasható!

Bővebb tájékoztató

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA

Mi lenne ha …. a moduláris építkezés segítségével lehetővé válna, hogy dinamikus és hatékony változást tudjunk biztosítani, a társadalom leginkább hátrányos helyzetben lévő szektorainak?

30 éve folynak a szociális lakás  fejlesztések és felújítások Franciaországban, de a felújítandó helyeknek a nagy része még nincs megvalósítva. Van egy kiemelten fontos tényező, amivel viszont kevésbé foglalkoznak, mégis nagymértékben növeli a szociális lakókörnyezetben élők közérzetét. Ez pedig a nyilvános, közösségi terek hiánya a tömeges szociális lakókörnyezetekben.

A bevásárló központokon kívül, melyek sokszor a több emeletes épületek mellett vagy a földszinten található klaszterekben helyezkednek el, nehéz olyan közszolgalmi helyszíneket kialakítani, melyekre hasznos felépítményeket lehetne elhelyezni, hiszen nincsen hová építeni.

A városokat életre keltik és összehozzák az embereket olyan kis apróságok, melyeket nehéz megfogalmazni, mert nincs specifikus funkciójuk, talán jelentéktelennek is tűnhetnek, mégis rendkívül meghatározóak lehetnek, mint például egy kis zöld terület. A zöld környezet egy olyan független kulturális és szociális helyszín, ami vonzza az embereket.

Szinte lehetetlen megszerezni a helyi hatóságok jóváhagyását, hogy olyan dolgok épüljenek, amelyektől javulhatna és élvezhetőbb lenne a lakókörnyezetet.  Inkább a nagy, funkcionális igényekre koncentrálnak, és nem veszik figyelembe azokat a kis hozzáadott értékeket, melyek a városokat élvezetes lakóhellyé varázsolnák.

A pályázat kritériumai:

A moduláris építkezés, amely az ideiglenes- szállás vagy helybiztosítás kiváló eszköze, képes megadni azt a rugalmasságot és lehetőséget a képviselők számára, hogy a kényelmi szolgáltatások által javítsák az életminőséget a zsúfolt szociális belvárosi negyedekben.

és mi lenne ha… a kisméretű szolgáltató létesítmények nem csak egy ideiglenes megoldást nyújtanának, hanem úgy hoznánk létre, hogy az üres fejlesztési területeken egy végleges megoldást biztosítsanak, az állandó igények kielégítésére.

A diákoknak kell kiválasztani egy foghíjas, üres területet, ahol szociális fejlesztések várhatóak és a környező lakói igények figyelembe vételével kellene létrehozni egy olyan moduláris szolgálati épületet, ami kiválóan beépülhetne a környezetbe és új kényelmi lehetőségeket teremtene az ott lakók számára. 

Mától kezdve a diákok ne projektként kezeljék ezt a munkát, hanem inkább egy kezdetnek, mely az ideiglenes modulokon keresztül végleges megoldást biztosít a belvárosi üres területeken, figyelembe véve a környezet szükségleteit, igényeit, élettel telivé alakítva a tereket.

A kezdeti projekt elkészítését követően, a hallgatóknak egy forgatókönyvet kell készíteni 2025-re és 2030-ra. Ezeknek a szcenárióknak be kell mutatni, hogy idővel a társadalmi és kulturális előnyök, melyek a moduláris építményekből származnak, hogyan változtatnák meg a lakosok életét és felhívni a fejlesztők figyelmét a kihasználatlan belvárosi terek élő, lélegző társadalmi terekké alakítására!  

 

A PÁLYÁZAT KRITÉRIUMAI

  • A standard Algeco termékpaletta elemeinek használata
  • Műszakilag megvalósítható, iparilag- és gazdaságilag a piaci viszonyokhoz igazodó, beilleszthető termék
  • Tipológiai újítást tartalmaz
  • Városi környezetnek megfelelő innovatív összeállítás
  • Az esztétikai újítás (ha lehetséges a fenntarthatóság figyelembevételével)
  • Az épület alapterülete nem haladhatja meg a 60 m-t
  • A projekt bemutatása

A pályázat kritériumai:

HÍREK ———————-

Magyar különdíj nyertes

2020-08-03
Kedves Versenyzők, Köszönjük, hogy részt vettetek az ALGECO nemzetközi ae pályázatán! Jobbnál jobb pályaművek születtek a 2020-as Giving a human touch to SOCIAL HOUSING AREAS témában, ami közül nem csak a francia Algeco-nak volt nehéz kiválasztani a legjobbakat, hanem nekünk is a magyar különdíj gazdáját. Hosszas mérlegelést követően megszületett a döntés, miszerint a magyar különdíjat BERZSÁK BARNA és csapata nyerte meg, akiknek ezúton is gratulálunk! Hamarosan e-mailben felvesszük Veletek a kapcsolatot, hogy a nyeremény átadását lebonyolíthassuk! Gratulálunk minden résztvevőnek, az alkotások egytől-egyig mind fantasztikusan sikerültek!

Megszületett a 7. aé pályázat végeredménye

2020-04-08

Ezúton szeretnénk gratulálni minden pályázónak, akik részt vettek a Giving a human touch to SOCIAL HOUSING AREAS versenyen! Remek pályaművek születtek, így a nemzetközi zsűri dolgát igazán megnehezítettétek. Külön szeretnénk gratulálni annak a csapatnak, név szerint: Bató Johanna, Berzsák Barna, Kosztya Csilla, Rónai Simon Péter, akik pályaművükkel bekerültek a 20 legjobb közé és ezáltal projektjük publikálva lesz a “Architecture(s) Elémentaire(s)” kiadványban, illetve bemutatásra kerül a verseny díjkiosztó ünnepségén!

(tovább…)

Az Algeco hatodik alkalommal megrendezett Architecture(s) Élémentaries(s) építész pályázata lezárult és a díjazottak névsora elérhető

2018-06-05

Az AE6 pályázathoz rendkívül magas érdeklődés mellett az eddigiekhez képest sokkal több és magasabb színvonalú pályázat, köztük 8 magyar pályamű érkezett be. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt a standard ALGECO termékpaletta elemeinek használata, műszaki és gazdasági megvalósíthatósága, városi környezetnek megfelelő innovatív összeállítása, esztétikai újdonságai és a környezetvédelmi szempontok figyelembevétele is.

(tovább…)

Megvalósult győztes pályázat!

2017-09-06

Minden fiatal építész célja, hogy egyszer méltó helyen mutathassa meg mire képes, milyen innovatív elképzelései vannak, amellyel átalakíthatja a jövő építészetét. Az ALGECO által rendezett Architecture(s) Élémentaire(s) versenyen való részvétel a legjobb döntés, ha szeretnéd megmutatni nagyobb közönség előtt korszakalkotó ötleteidet és megvalósítsd álmaid.

Nem volt ez másképpen a 2012-es győztesekkel sem (Alexis Hupin, David Leininger), akik a 4. AÉ (s) versenyre egy olyan projekttel álltak elő, amely egészen új perspektívában közelítette meg a moduláris építészetet. Az RUBAN ALGECO - UNE AGRAFE URBAINE elnevezésű projektjüket (tovább…)

Hamarosan megnyílnak a kapuk!

2017-09-06

Hamarosan megmérethetik magukat a fiatal építész, belsőépítész, iparművész és tervező hallgatók, fiatal 30 év alatti diplomások, alkotói csapatok az ALGECO által 6. alkalommal megrendezésre kerülő AÉ (s) versenyén. A pályázók a moduláris építészetben rejlő lehetőségeket, innovatív ötleteiket kell a kimagasló szakmai zsűri által meghatározott témában elkészíteni és prezentálni.

Az 6. AÉ (s) verseny mottója: BETTER PLACE / BETTER HEALTH, ami jelöli a verseny témáját is, hiszen ki ne szeretne a mindennapi nyüzsgésből pár percre kiszakadni és egy nyugodt helyen relaxálni, mindezt a város közepén.

(tovább…)

ARCHITECTURE(S) ÉLÉMENTAIRE(S) – AZ ÉPÍTÉSZEK ÉS TERVEZŐK VERSENYE

2017-09-06

Az ALGECO Kft. idén pályázatot hirdet a jövő építészeinek!

2017-ben első alkalommal nyílik meg a lehetőség, hogy Magyarország is képviseltethesse magát, az idén 6. alkalommal meghirdetett AÉ (s) - Architecture (s) Élémentaire (s) versenyen, amely 2002 óta kétévente kerül megrendezésre Franciaországban, az ALGECO szervezésében. A verseny célja, hogy feltárja a jövőt építészeti szemszögből, innovatív ötletekkel, a zsűri által előre meghatározott témában.

(tovább…)

Cím: ALGECO Kft. H-1204 Budapest, Béga utca 1.

+36 30 557 3525 
sandor.pozsik@algeco.com