04/03

Végezze munkáját állva, hogy egészségesebb legyen!

Ön ülőmunkát végez? Hátfájásra panaszkodik? Sokszor érzi azt, hogy csökken a figyelme és elálmosodik? Ezeket a tüneteket okozhatja az is, hogy munkáját ülve végzi!

Számos kutató foglakozott azzal a témával, hogy az emberre milyen egészségügyi hatása van annak, ha a munkaidejének túlnyomó többségét ülve tölti. Nem csak azért egészségesebb állva dolgozni, mert segíthet a fogyásban, hanem csökkenti a szívroham, az agyvérzés és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ennek ellenére továbbra is a munkavállalók több mint 46 százaléka nap,  mint nap 10-11 órát dolgoznak íróasztalnál ülve.

De mit lehet tenni?

A mozgásszegény életmód egyre inkább okolható számos egészségi problémáért. Rendszeresen meg kell szakítani az órákon át tartó ülőmunkát. Hátspecialisták azt ajánlják, hogy a legjobb, ha óránként többször feláll az ember, de ezzel a munkavégzést is meg kell szakítani. Még jobb lenne, ha felváltva tudna ülve és állva is dolgozni, hiszen órákon át állva sem egészséges dolgozni.

Az állítható magasságú íróasztal a megoldás!

Mint minden területen, az asztalkészítés területén is folyamatos az innováció. Folyamatosan változnak a gyártásukhoz felhasznált alapanyagok, a formatervezettségük, a színük és méretük a felhasználók igényei szerint. Az irodabútor tervezők is felfigyeltek a fent leírt problémára és optimális megoldást kerestek arra, hogy az ember egyszerre ülve és állva is dolgozhasson. Több megoldás is született, amelyből az egyik, az iparban és irodai környezetben is használható állítható magasságú íróasztal lehet a legoptimálisabb, hiszen ezzel az asztallal a munkavégzés mindig az igényeknek megfelelően történhet. Az asztalba épített elektromos emelőrendszer segítségével könnyedén állítható a megfelelő íróasztal magasság, amellyel megőrizhető az egyenes hát és a jó tartás, akár üllő, akár álló munkavégzés esetén is.

Tegye változatossá, kevésbé megterhelővé az irodai munkát, próbálja ki az Algeco által biztosított, bérelhető elektromos állítható magasságú íróasztalt és meglátja milyen hasznos bútoreleme lesz az irodájának!

Ne feledje, a tartós állómunka sem egészséges, így a megfelelő szék kiválasztása is nagyon fontos!