04/23

Nevet változtatott az ALGECO cégcsoport irányítása!

Az Algeco cégcsoport hálótzatát és annak irányítását végző céget ezentúl Modulaire Group-nak hívják.

Egyik első intézkedésként a vállalat 2021. április 20-án csatlakozott az ENSZ Global Compact-hoz, az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Paktumához, mely a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezését tudhatja magáénak.

Az ENSZ Globális Egyezménye arra szólítja fel a vállalatokat, hogy működéseiket és stratégiáikat hozzák összhangba az emberi jogok, a munka, a környezetvédelem és a korrupcióellenes területek 10 általánosan elfogadott elvével és tegyenek lépéseket a meghatározott célok elérésének érdekében. A 2000-ben történt alapítás óta 12.000 vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, mellyel vállalták, hogy működésüket a fenntarthatóság szellemében végzik tovább.

ENSZ Global Compact fő fókusz területeihez igazodva a Modulaire Group a következőkben határozta meg célkitűzéseit:  Környezet:- A cégcsoport moduláris egységei rugalmasak és alkalmazkodnak az egyedi vásárlói igényekhez. Akár 20-szor újrafelhasználhatók és 96%-ban újrahasznosíthatóak.- A moduláris épületek összeszerelésének ökolábnyoma akár 50%-kal alacsonyabb is lehet, mint a helyszíni, hagyományos építkezéssel készült épületeké. – A Modulaire 2050-re elkészítette a nettó nulla kibocsájtás felé vezető tervet. Társadalmi:- A kollégák biztonsága és jóléte a Modulaire számára az egyik legfontosabb, melyet különböző képzési programokkal segít elő.- A cég jó úton halad a sokszínűség, a különbözőség elfogadásával is.  Kormányzás:- A Modulaire Group fókuszba állította a megfelelést és ennek értelmében a vállalati politikájába is beépítette az ENSZ Globális Megállapodásának alapelveit. A Modulaire Group nemrégiben kinevezte első fenntarthatósági és ESG (environment, social, governance) igazgatóját, Inder Poonajit, aki fenntarthatósági szakemberként tapasztalatával támogatja a vállalat ez irányú törekvésekeit.  A cég első Fenntarthatósági és ESG jelentését 2021 második negyedévében teszi közzé.