07/31

Nem minden nap esik meg egy cég életében, hogy valami kivételes jelentőségű ügyhöz csatlakozhat…

Az Algeco számára kiemelkedően fontos az építészeten belüli innováció, hiszen a konténeres építészet is ezeket az elveket követi, melyeket szerte a világban képviselünk nemzetközi csapatunkkal. Éppen ezért csatlakoztunk egy olyan internacionális versenyhez, mint a Solar Decathlon. A Solar Decathlon a nemzetközi egyetemi kutató-fejlesztők és az ipari partnerek együttműködésén alapuló házépítési verseny. A verseny 2002-ben kezdte pályafutását Washingtonban és ma már a világ első számú egyetemek közötti innovációra és megújuló energiaforrásokra épülő versenyének számít. Célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése.

A nemzetközi Solar Decathlon Europe 2019 innovációs házépítő verseny rendezési jogát idén Magyarország nyerte el, így Szentendrén valósították meg a legjobb pályaművekből épített „Mintaházpark”-ot.

Mivel hazai rendezésről van szó, így egyértelmű volt számunkra, hogy kihagyhatatlan az ügyhöz való csatlakozásunk. Szponzoráció keretében új iroda és szaniter konténerekkel járultunk hozzá a verseny kényelméhez a kivitelezés helyszínén, a Szentendrei „Mintaházpark”-ban. A verseny díjátadóján is szerepet kaptunk, mely keretein belül a mi képviselőnk adhatta át a bronzérmet az azt kiérdemlő csapat számára.

A „Mintaházpark”-ot 2019. szeptember 1-jéig megtekintheti a nagyközönség is, melyet kár lenne elmulasztani bárkinek, akit kicsit is érdekel az építészeti innováció, vagy a megújuló energiaforrásokra irányuló építészeti megoldások.  

További információ a versenyről itt található: http://www.sde2019.hu/