12/12

MODULÁRIS ISKOLÁK

A következő témánknál kicsit bővebben időzünk majd el, ugyanis egy olyan területre érkeztünk, ahol cégcsoportunk tagjai számos kimagasló eredményt, látványos épületet valósítottak már meg.

Ez a szektor, nem más, mint az oktatás!

Cégcsoportunk tagjai, az AUSCO, ELLIOTT és a spanyol, francia, német, stb. Algeco mind dolgoztak már oktatási intézmények létesítésén, melyek nem csak méretükben számítanak jelentősnek, de számtalan követelménynek kell megfelelniük. Sorozatunkban ezeket az épületeket és kivitelezésüknek körülményeit mutatjuk be.

Kezdjük is egy egészen egyedülállóval, az Edgware-i LONDON AKADÉMIÁVAL!

Az Edgeware-i Akadémia folyamatos sikereket ért el, ezért úgy döntöttek, hogy kibővítik oktatási kapacitásukat, melynek keretén belül évente 2 osztállyal többet indítanának el, mely minden esztendőben nagyságrendileg 60 tanulóval többet jelentene. A bővítés azt jelentené, hogy idővel összesen 420 diákkal többet tudnának felvenni képzéseikre, illetve 30-35 fővel növelnék a teljes munkaidőben foglalkoztatottak számát is. Erre a mérvadó projektre pedig nem mást, mint az ELLIOTT-ot kérték fel az Akadémia munkatársai.

A tervezők és a megrendelő munkatársai számos látványtervet megvizsgálva arra jutottak, hogy a főépülethez hasonló megjelenést szeretnének. Az épületet kétszintesre tervezték, melynek fő koncepciója az volt, hogy egy központi épület köré állítják fel az különböző funkciójú szárnyakat.

A tantermek az épület északkeleti oldalán találhatók, szemben a már meglévő multifunkcionális játékterületekkel és a Foster + Partners épületével.

Az ablakok nagy része a meglévő londoni akadémia irányába mutat. Az épület teteje teljes hosszában üvegborítást kapott annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a természetes fényű bevilágítottság.

Összesen 14 tanterem kerül kialakításra az épületben, melyből 8 az épület földszintjén helyezkedik el, a fennmaradó 6 oktatási helyiség és a személyzeti szobák az első emeleten találhatók.

A meglévő helyszín nagyságrendileg 2,54 hektár területet foglal el, melyből az általános iskola területe 0,4 hektárra becsülhető. Az épület belső, bruttó alapterülete a két emeletre vonatkoztatva 2.215 négyzetméter.

Az első két osztály már be is költözött az új iskolai részbe, de a folyamatos feltöltést követően a kivitelezés végeztével 420 diák veheti birtokba majd az épületet.

NEIL FRANKLIN
Területi igazgató a következőképpen nyilatkozott:

„A londoni akadémia a formatervezésben kimagaslóan innovatív és mindemellett kreatív és modern iskolaépületet biztosít Edgware diákjainak. A projekt egyedülálló mivolta a kivitelezésben valósult meg, hiszen a moduláris elemeket nem a helyszínen készítették elő, és ezáltal az Edgware-i oktatási központ kivitelezési ideje rendkívüli mértékben lecsökkent.”

ANGELA TRIGG
Vezető az alábbiakat mondta:

„Nagyon örülünk az új elsődleges épületnek, amely teljes mértékben tükrözi a London Academy és az AIM Academies Trust gyönyörű formatervezési és oktatási vízióját.”