bluebay

02/12

Mindent megváltoztathat a blockchain technológia?

Az elmúlt években egyre többször és több helyen lehetett hallani azt a szót, hogy bitcoin és blockchain technológia.

Sokan a jövő fizetőeszközének tekintik a kriptográfiai pénznemeket, legfőképpen a bitcoin-t, és egyre kisebb azoknak a tábora, akik szkeptikusan állnak a témához. Nem tévedünk, ha azt állítjuk, hogy egyre népszerűbbé kezd válni a bitcoin és egyre többen szeretnék megérteni a blockchain működését, ami a bitcoin mögött álló új, innovatív technológia.

Olyannyira vált népszerűvé a bitcoin és a blockchain technológia körül kialakult őrület, hogy egy külföldi cég forgalmának és ismeretségének növelése érdekében nevét Long Island Iced Tea-ről, Long Blockchain-re változtatta, amellyel többek között azt is üzente, hogy mindenképpen megpróbál beszállni a blockchain technológiába, annak ellenére, hogy alig tudott róla valamit. A cég továbbra is a saját jeges teáit gyártja, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a blockchain technológiát megfejtse és feltárja annak lehetőségeit, előnyeit, használhatóságát saját vállalkozása tekintetében.

Enyhén szólva a bejelentés kifizetődött, hiszen a Long Blockchain cég tőzsdei ára elkezdett jelentősen nőni. Ez a névváltoztatáson alapuló pozitív mozgás, gyakorlatilag mindent elmond a kriptográfiai pénznemeket (pl. bitcoin) körülvevő őrületről.

A blockchain megértése és más szakterületeken való használhatósága még mindig nagy kihívás a szakemberek számára, hiszen ez az új technológia számos területen nyújthat olyan megoldást, ami pozitívan befolyásolja a cégek működését. Az Algeco is vizsgálja, hogy ezt a fajta új, innovatív technológiát hogyan és mire lehet használni a konténer bérletes piacon és valószínűleg pályázatot fog kiírni a témában.