01/09

MADÁR TÁNC KOLLÉGIUM

Elliott az IBEX terméket használva építette meg a Madár Tánc iskolát. Az épület 2 emelet magas és 14 modulból áll.

Mivel a költségkeret igen alacsony volt, az ELLIOTT biztosított egy kreatív finanszírozási lehetőséget a Solution Asset Finance együttműködési programmal.

Az iskolát táncstúdióként használják. Az épület belsejében két 90 m²-es tánctermet alakítottak ki, illetve két kb. 60 m²-es tanterem is helyet kapott, ezen kívül van ének terem, iroda, tárgyaló, előcsarnok, WC és egy külső lépcső is, melyen fel lehet jutni az első emeletre.

A táncstúdiókat, a specifikációban leírtak szerint, az Elliott állandó, rugós padlóval és nagyméretű padlótól mennyezetig érő tükrökkel ellátva alakította ki, hogy maximálisan megfeleljen a művészek igényeinek. Kívülről az épület fehér színű, téglalap formájú, mely biztosította, hogy a kollégium esztétikája egységes képet alkosson a környékbeli hagyományos és a moduláris épületek között. A kollégium egy lakótelepen helyezkedik el, ezért a telepítéshez szükséges volt a parkolási helyek ideiglenes kisajátítására. A projektmenedzserek elérhetőségei kiadásra kerültek és minden reggel lehetett velük találkozni az esetleges problémák felvetése érdekében, így a munkával járó kellemetlenségeket a minimálisra csökkentették.

A projekt befejezése után, az Elliott a környezeti tudatosság jegyében az épület közelében fákat ültetett, hogy pozitív környezetvédelmi hozzájárulást biztosítsanak. Elliott-ot arra kérték, hogy kerékpártárolót is építsen a kollégiumnak, hogy csökkentsék a diákokat szállító autók okozta tömeget, illetve környezetszennyezést.

SHIRLEY COEN
BIRD COLLEGE

„Nagyon örülünk az új épületünknek, melyet kiváló ár-érték arányban biztosítottak számunkra. A kollégium nagyban növeli a Bird College munkatársainak és hallgatóinak munka- és tanulási környezetének színvonalát, és reméljük, hogy a jövőben is lesznek közös projektjeink az Elliott-tal. „