01/15

Kórház vagy egészségügyi központ? Az ALGECO-nak ez sem akadály!

Kivételesen sok jogszabálynak és feltételnek kell megfelelni egy egészségügyi intézmény létesítésénél. Magyarországon is számtalan jogszabály betartásához és engedély megszerzéséhez kötött egy kórház vagy egy egészségügyi létesítmény megépítése és ez a világ többi pontján sincs másképp. Az ALGECO mégis több alkalommal bizonyította, hogy ezen a téren is helyt áll, ugyanis Nagy-Britanniában megbízást kapott egy négyemeletes kórház és egy kétemeletes szemészeti központ megvalósítására, míg Spanyol országban lehetősége volt egy egészségügyi centrum felépítésére is.

Az angliai ELLIOTT (ALGECO) lett megbízva a 4 emeletes Peterborough-i Kórház megtervezésével és kivitelezésével. Az épület 111 szobával rendelkezik és helyet biztosít az orvostanhallgatóknak, nővéreknek és más kórházi személyzetnek is.

Az ALGECO moduláris szerkezete elsősorban azért került kiválasztásra, mert modern és esztétikus megjelenését tud biztosítani, kombinálni képes a könnyűszerkezetes rendszereket a magas minőségű berendezésekkel járó igényekkel. Az épületdesignban megjelent a tagoltság, a padlótól a mennyezetig tartó üvegfalak a kórházat modern, esztétikus stílusúvá varázsolták. A kivitelezési előírásokban széles skáláját fogalmazták meg a fenntarthatósági és környezeti követelményeknek, úgymint a kimagasló minőségű szigetelés, energiagazdaságos világítás, energia hatékony fűtési rendszer, víztakarékos technológia és magas szintű természetes fényforrás.

Nagy-Britanniában nem ez volt az egyetlen egészségügyi intézmény, melynek megvalósításával az ELLIOTT-ot bízták meg. Egy 2 emeletes szemészeti központ kivitelezésére is felkérték Wakefield-ben, ahol az angolok állandó megoldást kerestek az orvosi ellátást biztosító épületre. Az ELLIOTT az IBEX steel frame moduláris rendszeréből valósította meg az emeletes szemészeti központot. A projekt teljes építési munkálatai mindösszesen 32 hetet vettek igénybe és a gyors kivitelezésnek köszönhetően minimálisra csökkentették a szemészeti orvosi hiány okozta kellemetlenségeket.  

De itt még nem állunk meg, mert az ALGECO Spanyolországban is kivételesen szép, modern és minden az egészségügyi intézményi követelményeknek megfelelő egészségügyi központot épített moduláris rendszereiből.     

Bármilyen szektorról legyen szó, az ALGECO moduláris rendszerei tökéletesnek bizonyulnak, hiszen ha az európai egészségügyi intézmények jogszabályi követelményeinek eleget tesznek, akkor szinte akármelyik ágazatban helyt tudnak állni.