01/23

JAGUAR LAND ROVER MODULÁRIS IRODA

Megannyi alkalommal hozza úgy a helyzet, hogy egy építkezés során a vállalkozásoknak ideiglenesen vagy állandó jelleggel szükségük van irodákra, munkatársaik részére. Erre kiváló megoldást nyújtanak a számtalan módon kialakítható konténer irodák. Ez Angliában sincs másképp, ahol Jaguar Land Rover építtetett egy moduláris irodát alkalmazottainak.

Elliott sikeresen elnyerte a szerződést, mely szerint megvalósíthatja a Jaguar Land Rover moduláris irodáit Warwickshire-ben. A projekt igazán nagy volumenű volt, ugyanis a konténer irodának, akár 600 munkavállaló befogadására is alkalmasnak kellett lennie.

Az épületet először háromszintesre kivitelezték, melyet Progress elemekből építettek fel. A hirtelen megnövekvő állományi létszám miatt viszont szükség volt még egy szintre, melyet a hagyományos építés során nehezen, körülményesen lehetett volna megvalósítani. Az Elliott a meglévő modulokat úgy tervezte, hogy egy további fogadószintet alkossanak, ezáltal rövid idő alatt sikerült egy új szinttel bővíteni a létesítményt, így már 4 emeletes konténer iroda nyújt helyet a munkavállalóknak.

A projekt először 144 modulra volt tervezve, mely a végén elérte a 192 moduláris egység számot, ezzel a kezdeti 5447 m2-ről 7262 m2-re növelve a létesítmény alapterületét, mely most már több mint 600 fő befogadására alkalmas.

Az épület főbb jellemzői közé sorolhatjuk a kiterjedt, az épületen végig futó ablaksort, a tömör bükkfa belső ajtókat, a légkondicionált tereket, a minőségi álmennyezetet, a teljes konyhafelszerelést és az IPS rendszert.
A Progress egységek alkalmazásával az Elliott-nak sikerült a Jaguar Land Rover presztízs képének igényeit kielégíteni, ugyanis ezek az elemek teljes üvegezésükkel, modern, könnyű építészeti megjelenéssel és eleganciával ruházzák fel az elkészült épületet.

Moduláris iroda