11/12

Idősek otthona – Modulokból

Az egész világon tapasztalható átlagéletkor növekedésével együtt növekszik az igény az idősek számára élhető, minden igényt kielégítő modern otthonok kialakítására. Ezeket az épületeket úgy kell kialakítani, hogy megfeleljenek egy ilyen otthon követelményeinek, így számos tényezőt kell szem előtt tartani a tervezés és kivitelezés folyamán. Ausztráliában az Algeco testvérvállalata, az Ausco, lehetőséget kapott egy idősek otthona teljes körű megvalósítására.

Az Ausco olyan moduláris rendszereket kínál az időseket gondozó szervezetek számra, mely esztétikailag is kellemes környezetet biztosít, pénztárcakímélő fenntartási költségekkel bír, mégis modern és teljes körű kényelmi és funkcionális megoldásokat kínál az idősek számára. Az AUSCO a 360 fokos szolgáltatásnak köszönhetően a tervezéstől a jogszabályi megfelelősség nyomon követésén keresztül, a gyártáson át a helyszíni kivitelezésig mindent kézben tart.

Mivel minden ágazat más kivitelezési szempontokat helyez előtérbe, így az AUSCO testreszabott megoldásokat kínál az öregeknek épített otthonok esetében is. Kivételes figyelmet fordított a szobák, a közösségi terek, az ápolási helyiségek, a szórakozási pontok, az irodák, a raktárak és a személyzeti terek kialakítására is.

Az ALGECO rendszerei teljesen egyedi moduláris megoldásokat nyújtanak a két ágyas szobáktól a kétszintes 150 fő befogadására alkalmas, mindent lehetőséget és szükségletet kielégítő gondozási tevékenységet ellátó létesítményekig.

Az ALGECO Modular rendszerekből való kivitelezés számos előnye közül néhány mérvadó pont, melyeket érdemes kiemelni:

  • Maximálisan igényre szabható kivitelezés
  • Előre meghatározott és nem túllépett összköltség
  • Gyors kivitelezés, gyorsabb beköltözési lehetőség
  • Könnyen ismételhető kialakítás, gyors bővítés
  • Hasonló építmények esetén csökkentett tervezési költségek

A következő videóban egy AUSCO által tervezett idősek otthonaként szolgáló létesítményt mutatunk be: