11/05

Algeco és a sport

Ausztráliában is népszerű a futball, amit az is bizonyít, hogy az ausztrál ligában játszott egy ideig a világ leggyorsabb sprintere, Usain Bolt is. Létezik saját, ausztrál futballnak (footy) nevezett fajtája is. Ez utóbbi a foci és a rögbi keverékére hasonlít, mégis sajátos és kemény sport. Népszerű a rögbi, tenisz, snooker, úszás és sok más sport is, egyedül a téli sportok szorultak hátrébb a kontinensen.

Az Algeco (Ausco) partnere lett az AFL, QLD Rögbi és futball csapatnak. A moduláris szerkezetekből épített sportlétesítményeknél találkozik a design, költségtakarékosság, minőség és gyors szállítási idő, melyek mind fontosak egy sportolási célra felépített objektumnál.

Az Ausco kínálatában 13 féle design közül választhatnak a klubok, amiből minden egyesület megtalálja a számára ideális megoldást.

Az AUSCO moduláris szerkezeteinek előnyei a sport ágazatban a következőkben foglalhatóak össze:

  • helyi gyártás eredményeképpen alacsonyak a szállítási költségek
  • ár, minőség garancia
  • hamarabb elérhető öltözők, közösségi terek, mint egy megszokott építkezésen
  • kulcsra kész kivitelezés a tervezéstől a felépítéséig
  • energia és költség hatékony fenntartás
  • ideális a kemény, lejtős és szűk helyeken is

Az AFL és Pasco Vale Futball Klub a következőképpen nyilatkozott az Auscoval való együttműködésről:

„Ha más klubok gondolkoznak hasonló moduláris megoldásokban, akkor jó szívvel ajánlom az Ausco-t, mert rendkívül gyorsan elkészülnek a létesítmények, biztosítva ezáltal a zökkenőmentes működést!”

A következő két videóban egy kisebb, helyi klub designt (LM212) és egy nagyobb, szociális helyiségekkel ellátott létesítményt (SM880) mutatunk be.

De van itt még más is…

Nem csak Ausztráliában használják a moduláris rendszereket a sport szolgálatában. Az Egyesült Királyságban az Algeco (Elliott) egy iskola számára épített egy sportcsarnokot moduláris elemek felhasználásával.

A Hertfordshire-i középiskola egy többcélú sportcsarnok építésével bízta meg az Elliott-ot, ahol az együttműködés keretében a külső sportpályák, a parkosítás és a parkoló kialakítása is az angliai ALGECO feladata volt.

A sportcsarnok több mint 600 m2-en 4 pályát tartalmaz, melyek teljes mértékben megfelelnek az angol sport ágazat elvárásainak. A csarnok szomszédságában található egy gépekkel felszerelt fitness terem, raktárhelyiség, illetve 400 m2-en öltözők és zuhanyzók állnak rendelkezésre.

További helyiségek is tartoznak az épülethez, úgy, mint oktató szobák, bemutató területek, illetve a csarnok teljes IT hálózata, gépészeti helyisége, a meleg víz-, és fűtésszolgáltatás is kialakításra került.

Ez a projekt csak az egyike a két sportcsarnok közül, melynek a designtervezését és kivitelezését egyidejűleg valósította meg az Elliott a Hertfordshire CC. számára.