architecture
élémentaire
Pályázat.

A DÍJRÓL

(S) – ARCHITECTURE(S) ÉLÉMENTAIRE(S) – AZ ÉPÍTÉSZEK ÉS TERVEZŐK VERSENYE

Az ALGECO Kft. idén pályázatot hirdet a jövő építészeinek,

BETTER SPACE – BETTER HEALTH” néven.

6. alkalommal hirdetik meg az ALGECO szervezésében az AÉ(s) – Architecture(s) élémentaire(s) versenyt, amely 2002 óta kétévente kerül megrendezésre Franciaországban. A verseny célja, hogy feltárja a jövőt építészeti szemszögből, innovatív ötletekkel, a zsűri által előre meghatározott témában.

Az AÉ(s) által építész-, belső építész-, iparművész- és tervező hallgatók valamint fiatal diplomások számára nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek egy építészeti és architektúra versenyen, ahol megvalósíthatják innovatív elképzeléseiket, megmutathatják korszakalkotó ötleteiket a Franciaországban híres ALGECO zsűrije előtt.

Az ALGECO Kft.-nek köszönhetően, 2017-ben első alkalommal lehetőség nyílik arra, hogy Magyarország is képviseltesse magát ezen a megmérettetésen.
A versenyen való részvétel nem csak arra ad kimagasló lehetőséget a pályázónak, hogy összemérje tudását nemzetközi szinten, hanem a győztes projektet meg is építik Franciaországban, így akár nemzetközi karriert is jelenthet.

 

PÁLYÁZZ ÉS LÉGY TE A JÖVŐ ÉPÍTÉSZE, TERVEZŐJE!

 

 
Regisztrációval és pályázattal kapcsolatos kérdésekben,
az alábbi elérhetőségen segítünk:

Pozsik Sándor – Algeco Kft.
 
+36 30 557 3525
sandor.pozsik@as.algeco.com

PÁLYÁZAT KIÍRÁSA

(s) – Better Space / Better Health versenyének témája:

“A város szívében egy új menedék kiépítése
– az egészség, és a jó közérzet jegyében.”

A versenyre építészmérnök és a belsőépítész hallgatók (mesterképzés / 5. év), továbbá fiatal építészek jelentkezését várjuk, akik a regisztráció napján nem töltötték be 30. életévüket. A résztvevők egyedileg vagy csoportosan is regisztrálhatnak (maximum 4 fő). Csoport esetén elegendő, ha a csoportban 1 fő mesterképzéses / ötöd éves hallgató.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE: 2018. JANUÁR 4.

DÍJAK:  1. hely, A nyertes projekt prototípusa megépítésre kerül
             2. hely, 5000 eurós díj
             3. hely, 3000 eurós díj

A 20 legjobb projekt publikálva lesz a “Architecture(s) Elémentaire(s)” kiadványban, illetve bemutatásra kerül a verseny díjkiosztó ünnepségén.

Bővebb tájékoztatás a pályázati kiírásban olvasható!

Bővebb tájékoztató

A PÁLYÁZAT CÉLJA

Olyan az egészség és a jó környezet jegyében kialakított új városi pihenők létrehozása, amely mindenki számára használható és az összes érintett igényt kielégíti.

Mivel a megoldások száma végtelen, ezért a zsűri az innovatív megoldásokat helyezi előtérbe. A résztvevőknek a legnagyobb kihívást az jelentheti, hogy miközben új távlatokat tárnak fel az építészetben és a tervezésben, addig az előírásoknak meg kell felelni és a projekteknek megvalósíthatóaknak kell lenniük.

A résztvevőkön múlik, hogy új ideiglenes vagy állandó tereket találnak ki a test és a lélek, valamint az általános egészség szolgálatára. Számos nehézséget kell megoldani, fel kell építeni a struktúrákat, és fejleszteni kell azokat a tereket, amelyekkel ezek a pihenők megvalósulhatnak.

A pályázat kritériumai:

  • A STANDARD ALGECO TERMÉKPALETTA ELEMEINEK HASZNÁLATA
  • MŰSZAKILAG ÉS GAZDASÁGILAG MEGVALÓSÍTHATÓ
  • TIPOLÓGIAI ÚJÍTÁST TARTALMAZ
  • VÁROSI KÖRNYEZETNEK MEGFELELŐ INNOVATÍV ÖSSZEÁLLÍTÁS
  • ESZTÉTIKAI ÚJÍTÁS
  • AZ ÉPÜLET ALAPTERÜLETE MAX. 45mLEHET
  • A PROJEKT BEMUTATHATÓ LEGYEN

HÍREK ———————-

Kiemelkedő érdeklődés az AÈ pályázat iránt!

2018-01-11

2017. év szeptemberében, immáron 6. alkalommal indult el a pályázási lehetőség az Architecture(s) Èlémentaire(s) építészeti és tervezői versenyre, amelyre 2018 január 4.-ig lehetett pályázni.

Az ALGECO által 2002-ben alapított, kétévente megrendezésre kerülő „Architecture(s) Èlémentaire(s) – az építészek és tervezők versenye” már az első lebonyolításától kezdve egyre nagyobb érdeklődést nyert a fiatal építészek, tervezők, iparművészek, belsőépítészek és más alkotóközösségek (tovább…)

Az Architecture(s) Èlémentaire(s) díj új médiapartnere a Magyar Építéstechnika!

2017-10-18

Az egyre nagyobb sikert arató francia Architecture(s) Èlémentaire(s) pénzjutalommal járó építéstechnikai díj új médiapartnert üdvözölhet.

Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. (tovább…)

Újabb együttműködés az Architecture(s) Élémentaire(s) díj kapcsán

2017-10-18

Az Architecture(s) Élémentaire(s) díj nem csak Franciaországban arat sikereket, hanem egyre több külföldi média figyel fel a fiatal építészek és tervezők versenyére, mindemellett az idei évtől már hazánkban is lehet pályázni rá.

Az AÉ pénzjutalommal járó építéstechnikai díj új médiapartnere az Éptár.

(tovább…)

Megvalósult győztes pályázat!

2017-09-06

Minden fiatal építész célja, hogy egyszer méltó helyen mutathassa meg mire képes, milyen innovatív elképzelései vannak, amellyel átalakíthatja a jövő építészetét. Az ALGECO által rendezett Architecture(s) Élémentaire(s) versenyen való részvétel a legjobb döntés, ha szeretnéd megmutatni nagyobb közönség előtt korszakalkotó ötleteidet és megvalósítsd álmaid.

Nem volt ez másképpen a 2012-es győztesekkel sem (Alexis Hupin, David Leininger), akik a 4. AÉ (s) versenyre egy olyan projekttel álltak elő, amely egészen új perspektívában közelítette meg a moduláris építészetet. Az RUBAN ALGECO - UNE AGRAFE URBAINE elnevezésű projektjüket (tovább…)

Hamarosan megnyílnak a kapuk!

2017-09-06

Hamarosan megmérethetik magukat a fiatal építész, belsőépítész, iparművész és tervező hallgatók, fiatal 30 év alatti diplomások, alkotói csapatok az ALGECO által 6. alkalommal megrendezésre kerülő AÉ (s) versenyén. A pályázók a moduláris építészetben rejlő lehetőségeket, innovatív ötleteiket kell a kimagasló szakmai zsűri által meghatározott témában elkészíteni és prezentálni.

Az 6. AÉ (s) verseny mottója: BETTER PLACE / BETTER HEALTH, ami jelöli a verseny témáját is, hiszen ki ne szeretne a mindennapi nyüzsgésből pár percre kiszakadni és egy nyugodt helyen relaxálni, mindezt a város közepén.

(tovább…)

ARCHITECTURE(S) ÉLÉMENTAIRE(S) – AZ ÉPÍTÉSZEK ÉS TERVEZŐK VERSENYE

2017-09-06

Az ALGECO Kft. idén pályázatot hirdet a jövő építészeinek!

2017-ben első alkalommal nyílik meg a lehetőség, hogy Magyarország is képviseltethesse magát, az idén 6. alkalommal meghirdetett AÉ (s) - Architecture (s) Élémentaire (s) versenyen, amely 2002 óta kétévente kerül megrendezésre Franciaországban, az ALGECO szervezésében. A verseny célja, hogy feltárja a jövőt építészeti szemszögből, innovatív ötletekkel, a zsűri által előre meghatározott témában.

(tovább…)

Cím: ALGECO Kft. H-1204 Budapest, Béga utca 1.

+36 30 557 3525 
sandor.pozsik@as.algeco.com